Meny


Tips og skjøtsel av viskerbladene dine fra Swewip

Når viskerbladene er nye, er gummien på det «hvasseste». Det innebærer at alle små avvik på bilruten din, slik som inngrodd smuss, steinsprut, sprekker osv. sliter på de nye viskerbladene dine på en måte som de gamle viskerbladene dine ikke merket. Steinsprut og sprekker på bilruten gjør at viskerbladene slites fortere og kan til og med føre til en gnissende lyd akkurat ved skaden, selv om det er svært uvanlig.

Det er viktig å gjøre det bekvemt for de nye viskerbladene dine med fremfor alt en ren bilrute ved montering. For den beste ytelsen og levetiden, må du passe på de nye viskerbladene dine. Det er raskt gjort og du vinner mye på det!

Rengjør viskerbladene og ruten

Sørg alltid for å ha en så ren rute som mulig dvs. ikke noe inngrodd smuss, fugleskitt eller lignende som sliter mye på viskerbladene dine. Bruk rødspriten om ruten blir veldig skitten og vanskelig å få ren med vinduspuss, spylevæske eller lignende, men vær forsiktig med billakken. Rengjør viskerbladene med en ren fille og konsentrert spylevæske, tørk forsiktig av gummien. - Jo oftere, desto bedre!

OBS! Voksrester fra bilvask på ruten er en virkelig fiende for viskerbladene dine.
Rengjør ruten/viskerbladene rett etter f.eks. bilvask med varmvoks. Et enklere tips er å kjøre viskerbladene frem og tilbake med spylevæske rett etter maskinvask. Du får da bort hinnen som ellers dannes og kan føre til en ru rute = hoppende viskerblader / irriterende lyd

Unngå

Å bruke viskerbladene på en isete rute skader viskerbladets ytelse betydelig og hvis viskerbladene skulle gå i stykker da, er det dessverre ingenting vi kan godkjenne ved reklamasjonen

For optimal levetid er det bra å unngå å dra rundt salt/grus med viskerbladene uten spylevæske. Tenk etter litt eksta om vinteren, da påkjenningene og risikoen for skader generelt sett er høyere.

Et tips kan være å løfte opp viskerarmene når det er kaldt og du forlater bilen, slik at viskerbladene henger fritt og ikke sitter fast i frosten/isen på frontruten når du skal bruke bilen neste gang.
Husk at moderne viskerblader tåler mye, men ikke bør utsettes for unødig vold (harde smell mot ruten).